Homoseksuaaleille tarkoitetut onlineryhmät

Image result for инвалид логоSuomessa kuuluminen seksuaalivähemmistöön saattaa aiheuttaa paineita ja ahdistusta, jos kokee, että ei tule hyväksytyksi omassa yhteisössään seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Näin voi olla esimerkiksi, jos lähipiiriin kuuluu ihmisiä, joilla on tiukka arvomaailma ja he seuraavat ajattelussaan valmiiksi opittua moraalikäsitystä, joka ei hyväksy seksuaalivähemmistöjä. Syrjiminen seksuaalisen suuntautumisen, tai minkään muunkaan, perusteella on kuitenkin laitonta, eikä sitä tule hyväksyä missään olosuhteissa. Monet seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin keskittyneet järjestöt tarjoavat erilaisia tukipalveluja ja ryhmiä, jossa voi pyytää apua saamaansa huonoon kohteluun, tai keskustella omista kokemuksistaan.

Foorumeita järjestöjen sivuilla

Seta Ry:n sivuilta löytyy keskustelufoorumi, jossa on mahdollista puhua monestakin aiheesta, erilaisista bileistä sateenkaariperheisiin. Osa keskusteluista on avoimia, joita voi lukea ja kirjoittaa kuka tahansa. Osa taas toimii suljettuina ja niihin kirjoittaminen vaatii ryhmän jäsenyyden. Seta on valtakunnallinen järjestö, johon ei voi suoraan liittyä jäseneksi, vaan se vaatii liittymisen alajärjestöön, jotka ovat yleensä alueellisia järjestöjä. Liittyä voi kuka tahansa, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta, sillä järjestö haluaa tukea seksuaalivähemmistöjä, ei karsia muita ulkopuolelle.

Monella muullakin seksuaalivähemmistöjen asiaan keskittyneellä järjestöllä on sivullaan usein foorumi tai muu keskustelualue, jossa saa vertaistukea. Esimerkiksi sateenkaariperheiden nettisivu tarjoaa sekä foorumin, että erilaisia Facebook-ryhmiä, joihin voi halutessaan liittyä. Monet näistä foorumeista ja ryhmistä ovat avoimia kaikille niille, jotka ovat asiasta kiinnostuneita ja suhtautuvat asiaan avoimesti. Osa vaatii kuitenkin tunnistautumisen järjestöön kuulumisen kautta, sillä esimerkiksi Facebook-ryhmissä keskustellaan omilla nimillä ja tämä on monesti hyvin henkilökohtaista.

Nuorille löytyy paljon tukea

Osalle nuorista oma seksuaalisuus saattaa olla hyvinkin hämmentävä asia. Samalla voi kokea tarvetta määritellä itsensä, mutta ei kuitenkaan välttämättä itse tiedä omia rajojaan ja tämä saattaa aiheuttaa toisinaan jopa ahdistusta. Seta listaa sivuillaan eri linkkejä, jossa voi käydä keskustelemassa joko paikan päällä, tai anonyymisti chatissa. Muun muassa transtukipiste tarjoaa neuvontaa sähköpostilla ja puhelimella. Lisäksi valtakunnallinen neuvontapalvelu Sinuiksi vastaa ja keskustelee sekä puhelinaikoina, että sähköpostitse. Setan sivuilta löytyy helposti lisää linkkejä ylävalikon Tietoa ja tukea -kohdasta. Yksin ei kenenkään tarvitse jäädä.